Belgische sprintzege voor Danny van Poppel

VideoDanny van Poppel heeft de Belgische wielerwedstrijd Halle-Ingooigem op zijn naam gebracht. Na een wedstrijd over 197,7 kilometer bleef hij landgenoot Fabio Jakobsen in de sprint net voor. De Belg Sean de Bie eindigde als derde.

Pas na de laatste passage van de Tiegemberg ontsnapte een dertigkoppige groep met onder anderen Van Poppel en Jakobsen aan het peloton. Het gat van ruim een halve minuut werd in het vervolg niet meer gedicht.

In de frontlinie zette Van Poppel de sprint als eerste in, maar Jakobsen kwam vlak voor de streep nog langszij. De sprinter uit Heukelum dwong een fotofinish af, maar daaruit bleek dat Van Poppel na ruim vierenhalf uur een tikje sneller over de finish kwam.

Voor Van Poppel is het zijn tweede overwinning van dit seizoen en de twintigste voor zijn ploeg LottoNLJumbo. Van Poppel won begin dit jaar een rit in de Ronde van Valencia.

De Belgische semi-klassieker wordt traditioneel gezien als de laatste voorbereiding op de nationale kampioenschappen. Van Poppel deed met zijn zege vertrouwen op voor de komende periode. ,,Eindelijk weer een keer gewonnen. Dit doet echt deugd. Ik zat er de laatste weken al een paar keer kort bij, vooral in de Giro, dus je kunt je voorstellen hoe blij ik ben dat ik weer win", aldus Van Poppel. ,,Het was echt close tussen mij en Jakobsen, maar winnen is winnen. Ik zat perfect bij hem in het wiel. Dit geeft moraal voor de komende weken."

Volledig scherm
Danny van Poppel. © photo: Cor Vos