Cor Vos
Volledig scherm
© Cor Vos

Bax nieuwe ploeggenoot Van der Poel

Sjoerd Bax rijdt komend jaar voor Alpecin-Fenix, de Belgische ploeg van onder anderen landgenoot Mathieu van der Poel. De 25-jarige coureur komt over van de continentale ploeg Metec-Solarwatt. Hij heeft bij zijn nieuwe team een contract voor één jaar ondertekend.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Podcast In het Wiel | ‘Potverdrie, Geraint Thomas staat er wel’

  Podcast In het Wiel | ‘Potverdrie, Geraint Thomas staat er wel’

  In de dagelijkse Giro-podcast van In Het Wiel bespreken Thijs Zonneveld en Hidde van Warmerdam de etappe van de dag. Vandaag de tweede tijdrit van deze Giro. En waar vooraf gedacht werd dat Evenepoel een gat zou slaan met de concurrentie, waren de verschillen juist verrassend klein. ‘De ritzege is een pleistertje maar echt heel knap hoe hij het in zijn tijdrit weet om te draaien’ zegt Thijs Zonneveld over de winst van Evenpoel.