“De meteorietinslag was op een gevoelig moment, want in de lente start bij veel dieren de voortplantingscyclus”, aldus de Nederlandse onderzoekster Melanie During.
Volledig scherm
“De meteorietinslag was op een gevoelig moment, want in de lente start bij veel dieren de voortplantingscyclus”, aldus de Nederlandse onderzoekster Melanie During. © Joschua Knuppe

Dino’s stierven uit in de lente: “Was op een gevoelig moment”

De meteoor die 66 miljoen jaar geleden bijna alle niet-vliegende dinosauriërs uitroeide, stortte op de aarde neer in de lente. Dat blijkt uit het groei- en eetpatroon van vissen die meteen na de meteoorinslag stierven. “We konden het duidelijk zien bij röntgenfoto’s van enkele fossiele steuren”, zegt de Belgische onderzoeker Koen Stein. 

  1. WHO: Mogelijk verband tussen corona en hepatitis bij kinderen

    WHO: Mogelijk verband tussen corona en hepatitis bij kinderen

    In het Verenigd Koninkrijk is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bij tientallen kinderen acute hepatitis vastgesteld zonder duidelijke reden. Laboratoriumonderzoek heeft uitgewezen dat de leverontsteking bij de jonge patiëntjes niet is veroorzaakt door een van de hepatitisvirussen (A, B, C, D, E). Wel bleken ze besmet met corona of een adenovirus, een regulier verkoudheidsvirus. Of die inderdaad de oorzaak zijn geweest van het ziektebeeld, is nog onduidelijk.