Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Tim Douglas via Pexels

Werkplezier hard nodig in horeca: ‘Niet fijn als chagrijnige 16-jarige de koffie brengt’

Mensen enthousiast krijgen om (weer) in de horeca te komen werken is nog niet zo makkelijk. Dat laten de nog steeds grote personeelstekorten wel zien. De hoge werkdruk neemt behoorlijk wat werkplezier weg. Maar meer plezier is juist nodig om de sector aantrekkelijker te maken, zeggen experts.

2 reacties

  • Yvonne Miedema

    2 maanden geleden
    Beste horeca ondernemers, Ben een gepensioneerde horeca onderneemster en zag op het journaal dat er een groot tekort is aan personeel en sta er verbaasd over. Heb daar vroeger nooit last van gehad, nog sterker: Met regelmaat kwam iemand binnen lopen of er nog iemand nodig was. Want een vriendin of vriend die al bij ons werkte had aan gegeven dat hij/zij dan aangenomen werd. Allereerst is héél belangrijk wat of ze gaan verdienen en extraatjes bij hoge omzetten.
  • C.E. Van Welij

    2 maanden geleden
    Betere betaling. Fooien delen en niet houden en een normale werkgever zijn.