Foto ter illustratie. Ruim een derde van de werkenden denkt tijdens een sollicitatie weleens beoordeeld te zijn op niet-werkgerelateerde zaken, zoals leeftijd, geslacht of afkomst.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Ruim een derde van de werkenden denkt tijdens een sollicitatie weleens beoordeeld te zijn op niet-werkgerelateerde zaken, zoals leeftijd, geslacht of afkomst. © Getty Images/iStockphoto

Werkenden nog altijd benadeeld vanwege leeftijd, afkomst of geslacht: ‘Bedrijven doen te weinig’

Zowel tijdens het sollicitatieproces als op de werkvloer worden Nederlandse werkenden nog altijd gediscrimineerd vanwege hun afkomst, leeftijd en geslacht. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Nationale Vacaturebank. Werkgevers lijken zich meer dan voorheen bewust van het probleem, maar de helft van de bedrijven heeft nog geen beleid om diversiteit binnen de organisatie te bevorderen.

  1. Obaida is net hier, leerde de taal én haalde bachelor geneeskunde: ‘Mensen zeiden dat het onmogelijk was’

    Obaida is net hier, leerde de taal én haalde bachelor geneeskun­de: ‘Mensen zeiden dat het onmogelijk was’

    ‘Het is onmogelijk om aangenomen te worden voor geneeskunde als je pas net in Nederland bent’, dat kreeg Obaida Abdulrahman (25) te horen toen hij vijf jaar geleden vanuit Syrië hierheen kwam. Ook zou hij de taal nooit goed genoeg beheersen, werd hem gezegd. Vijf jaar later haalt Obaida alle vooroordelen onderuit als hij zijn succesverhaal op LinkedIn deelt: ,,Ik heb mijn bachelor geneeskunde gehaald.”