Robin herstelde van PTSS: ‘Mentale klachten hoeven niet het einde van een militaire carrière te zijn’

Militairen moeten presteren onder hoge druk, zelf problemen oplossen en hun emoties de baas blijven. Maar die kracht en zelfstandigheid lijken hen op een ander front juist parten te spelen. Veel militairen zoeken geen hulp bij mentale klachten, maar blijven doorwerken tot het echt niet anders kan. Daardoor wordt de kans op lang ziekteverzuim of uitval juist groter.

 1. Waarom werknemers niet open durven te zijn over psychische problemen
  onderzoek

  Waarom werknemers niet open durven te zijn over psychische problemen

  Een groot deel van de Nederlanders krijgt in zijn of haar leven ooit last van psychische problemen. De drempel om hier op het werk over te praten is echter hoog, blijkt uit nieuw onderzoek van Tilburg University. Het merendeel van de werknemers verwacht negatieve gevolgen als zij zouden vertellen dat ze psychische klachten hebben. Zo denkt bijna 70 procent dat openheid ertoe kan leiden dat een tijdelijk contract niet wordt verlengd.
 2. Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’
  PREMIUM
  workaholic

  Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’

  Hij is een workaholic. Dat moet ook wel als je de baas bent van niet één, maar van twee ziekenhuizen. Na ruim zes jaar vindt Peter Langenbach het echter mooi geweest. De boel is op orde, bij zowel het Maasstad Ziekenhuis als het Spijkenisse MC, en corona zit in een tussenpauze. Dus maakt de diehard Feyenoordfan zich nog om één ding zorgen: hoe hij aan een kaartje voor de finale van de Conference League komt.