PREMIUM
Ondanks slechte publiciteit stromen de sollicitaties binnen bij de Belastingdienst
Er gaat geen week voorbij of de Belastingdienst komt wel negatief in het nieuws. Maar dat maakt de fiscus niet minder aantrekkelijk als werkgever. Integendeel ‘sollicitanten zeggen dat ze ons willen helpen het beter te doen’.
Zo’n 50.000 mensen solliciteerden afgelopen jaar bij de Belastingdienst. Dat waren er zo’n 12.000 meer dan in 2019. En ook dit jaar zet de groei door. ,,Best bijzonder’’, vindt Monique van de Bospoort, hoofd instroom bij de Belastingdienst. ,,Ondanks alle negatieve publiciteit, zoals de toeslagenaffaire, is de Belastingdienst alleen maar aantrekkelijker geworden als werkgever.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Do’s en don’ts op LinkedIn: ‘Duik niet in discussies als je te weinig verstand van zaken hebt’
Op zoek naar werk? Dan is een goed bijgewerkt LinkedIn-profiel tegenwoordig onmisbaar. Maar wat moet je vermelden, wat moet je weglaten en wat zorgt ervoor dat je opvalt tussen de honderden andere profielen? LinkedInexpert Corinne Keijzer legt uit. -
Salaris
Jeroen (35): ‘Ik zou wel naar 4500 euro bruto willen’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Jeroen (35) werkt 38 uur in de week als staalconstructietekenaar. -
PREMIUMvideo
Horeca staat te springen om personeel: ‘Effect van de versoepelingen is enorm’
De horeca schreeuwt om personeel. Het regent op het moment vacatures, zo blijkt uit een rondgang langs uitzender Randstad, Koninklijke Horeca Nederland en vacaturesite Indeed. Vooral medewerkers bediening, koks, personeel in de keuken en horecamanagers zijn gewild. -
Maartens ode aan vakmensen krijgt duizenden likes op LinkedIn: ‘Mbo lijkt soms niet meer genoeg’
Vakmensen worden nog steeds te weinig gewaardeerd, vindt ondernemer Maarten Kippersluis (33). Als eigenaar van Gras van de Buren werkt hij dagelijks met mensen die naadloos stukken kunstgras aan elkaar lijmen. Werk waar veel ervaring en expertise voor nodig is, maar dat nog niet altijd op waarde wordt geschat. Op LinkedIn komt de ondernemer op voor vakmensen en werken met je handen.
-
iemand moet het doen
Sjan en Wilbert zijn zelfslachtende slager: ‘Slachten moet je met verstand van zaken doen’
Werk kan niet altijd leuk zijn, maar waarom kiezen mensen voor het vak van ‘putjesschepper’, deurwaarder of overledenenverzorger? In deze reeks vertellen Nederlanders met zo’n baan over hun werk, waarom ze ervoor kozen en wat het zo interessant maakt. Vandaag: Sjan Timmermans (57) en Wilbert den Ouden (51) runnen samen slagerij Timmermans, een van de weinige zelfslachtende slagers die ons land nog kent. -
Energierekening
Valentijn (38): ‘Een groot deel van mijn energiekosten wordt vergoed door mijn werkgever’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Valentijn (38) uit Leeuwarden. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger.