Marieke Visser (l) en Ody Neisingh, schrijvers van het kinderboek Mama is minister-president.
Volledig scherm
Marieke Visser (l) en Ody Neisingh, schrijvers van het kinderboek Mama is minister-president. © Babette van der Wijst

Moeders kunnen ook president worden, Marieke en Ody schreven er een kinderboek over

In kinderboeken heeft 13 procent van de moeders een betaalde baan. Ook zien kinderen al op jonge leeftijd bij een politiek leider een man voor zich. Daar moet iets aan gedaan worden, dachten de schrijvers van het kinderboek Mama is minister-president. Het eerste boek wordt zo goed ontvangen, dat het schrijversduo nadenkt over het maken van een hele serie.

 1. Blunder bij ggz kost monteurleider na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’
  stroomstoring

  Blunder bij ggz kost monteurlei­der na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’

  Een 56-jarige projectleider van een netbeheerder is in de zomer van vorig jaar terecht ontslagen, nadat hij ‘onaanvaardbare risico’s had genomen tijdens het verhelpen van een stroomstoring bij de ggz in Eindhoven (GGzE). Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep besloten. De reparatie, die onder leiding stond van de manager, ging gepaard met een flinke knal. Een vlam ging rakelings langs het gezicht van een medewerker van GGzE.
 2. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
  PREMIUM
  interview

  Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

  Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.