De broers Hofman, Ber (l.) en Janus, tussen de geliefde betonmixers bij Flora Boskoop, waar vroeger de fabriek van Mulder gevestigd was. Ber gaat, net als Janus, na zijn pensioen gewoon door bij Mulder.
Volledig scherm
PREMIUM
De broers Hofman, Ber (l.) en Janus, tussen de geliefde betonmixers bij Flora Boskoop, waar vroeger de fabriek van Mulder gevestigd was. Ber gaat, net als Janus, na zijn pensioen gewoon door bij Mulder. © Pim Mul

Met pensioen? Broers Janus (72) en Ber (66) werken lekker door, en ze zijn lang niet de enigen

Achter de geraniums na je pensioen? Nee hoor, de broers Hofman uit Waddinxveen werken lekker door. Janus (72) en Ber (66) zitten hun hele leven al in de betonmixers en vinden hun werk nog veel te leuk. Dus gaat Ber, na zijn afscheidsreceptie, door met een oproepcontract, net zoals Janus dat al langer doet. Een nieuwe trend?

 1. Een hit geschreven? Advocaat Radboud (56) zorgt dat de rechten beschermd worden
  Wat doet een...

  Een hit geschreven? Advocaat Radboud (56) zorgt dat de rechten beschermd worden

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Radboud Ribbert (56) is advocaat en is gespecialiseerd in entertainment- en intellectueel eigendomsrecht. Hij is verbonden aan het internationale advocatenkantoor Greenberg Traurig, LLP.
 2. Jolanda (34) begon als secretaresse en heeft nu haar droombaan: ‘Studeren moest ik zelf betalen’
  PREMIUM

  Jolanda (34) begon als secretares­se en heeft nu haar droombaan: ‘Studeren moest ik zelf betalen’

  Jolanda Vreugdenhil heeft haar droom waargemaakt. Als zeventienjarig meisje uit Kloosterhaar begint ze als secretaresse op een advocatenkantoor in Zwolle. Maar ze wil meer: ze droomt er van om zelf advocaat te worden. Door hard werken en zelfstudie in de avonduren rondt ze haar opleiding af, naast haar taken als moeder van twee kinderen. Nu, zeventien jaar later, is ze partner bij TLC Advocaten en werkt ze vanuit een eigen kantoor in Hardenberg.