Matthijs: ‘Met een beetje bluffen kom je aardig ver, heb ik gemerkt’
SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Financieel analist Matthijs (30) werkt voor een bank en zit in het team tegen witwassen en fraude. Hij werkt tussen de 36 en 40 uur per week.
Delen per e-mail
Wat verdien je?
,,Ik word per uur betaald door een detacheringsbureau, dat is gemiddeld 7100 euro bruto. Ik verdien 50 euro per uur. Van die 7100 euro hou ik 3800 euro netto over.”
Blij mee?
,,Ik verdien een stuk meer dan m’n collega’s dus ben er erg blij mee.”
Wat zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden?
,,Reiskosten krijg ik nu niet meer. Maar ik bouw pensioen op en ik heb 22 vakantiedagen. Die betaal ik in principe zelf want het detacheringsbureau stopt dit in een apart potje. Zij regelen alles financieel. Ik hoef nergens over na te denken. Ik heb zowel de voordelen van een zzp’er als van iemand in loondienst. Nadeel is dat het kan dat mijn contract na een maand opeens niet meer verlengd wordt, maar die kans bestaat wat mij betreft bijna niet. En als me dat gebeurt dan heb ik morgen een nieuw project bij een nieuwe detacheerder.”
Door twee keer te switchen van detacheerder heb ik mezelf omhoog weten te praten
Heb je over je salaris onderhandeld?
,,Het is een hete markt. De vraag is hoog en het aanbod relatief laag. Als je eenmaal ervaring hebt binnen dit veld dan kun je snel groeien. Ik ben begonnen op een salaris van 2500 euro bruto. Door twee keer te switchen van detacheerder heb ik mezelf omhoog weten te praten. Onlangs heb ik een loonsverhoging gekregen doordat ik een aanbod kreeg van een ander bedrijf. Ik kon daar toen 5 euro per uur meer krijgen. Toen heb ik mijn detacheerder gebeld en gevraagd of ze nog ruimte hadden. En dat hadden ze.”
Tekst gaat verder onder tool.
Vind je het niet vervelend om te horen dat er ruimte was en dat ze die in de eerste instantie niet voor jou hadden gereserveerd?
,,Nee, zij moeten er ook wat aan overhouden, het is een commercieel bedrijf. Zonder hen zat ik zonder opdracht. Maar mijn oude detacheerder verdiende twee keer zoveel aan mij. Dat vond ik te gek voor woorden. Ik heb ze er mee geconfronteerd. Vonden ze niet heel leuk. Twee dagen erna werd ik benaderd door mijn huidige detacheerbureau en toen ben ik snel overgestapt. Dat is het mooie aan die maand opzegtermijn.”
Word je veel benaderd?
,,Ja, ik heb de afgelopen tijd dertig verschillende uitnodigingen gekregen via LinkedIn.”
Weet je wat je collega’s verdienen?
,,Ik weet het niet van allemaal. Bij mijn vorige werkgever zat er een aanzienlijk verschil tussen. Duizenden euro’s. Dat lag aan de leeftijd, ervaring en toch ook dat sommige mensen niet durven te onderhandelen. Ik ben van mezelf wel aardig direct en met een beetje bluffen kom je aardig ver, heb ik gemerkt.”
Zou je in loondienst willen?
,,Uiteindelijk wel. Maar ik ben nog jong en ik wil veel verschillende projecten doen en dan zie ik het wel over een paar jaar.”
Verdient Matthijs genoeg?
Leeftijd: 30
Aantal jaar werkervaring: 2
Aantal werkzame uren per week: 36
Opleiding: HBO
Functie: financieel analist
Branche: bank- en verzekeringswezen
Aantal werknemers: meer dan 5000 wereldwijd
Vestigingsland hoofdkantoor: Nederland
Volgens de Salariswijzer is het gemiddelde salaris voor zijn functie 3640 euro bruto. ,,Voor wat ik doe is dat best prima, maar ik verdien wel een stuk meer.”
*Noot van de redactie: de uitkomsten van de Salariswijzer zijn gebaseerd op dit specifieke individuele geval en zijn accuraat op het moment van publicatie.
Meedoen met deze rubriek? Stuur een mailtje!
.
Wil jij een hoger salaris? Zo regel je dat:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Salaris
Iris: ‘Ik heb 1500 euro meer gevraagd dan ik daarvoor verdiende’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Iris (35) werkt 31 uur in de week als businessanalist. Zij is de schakel tussen de klant en het projectteam dat de software voor de klant maakt. Daarnaast werkt ze 20 uur per week aan haar blog Onebrokegirl.nl, over geldzaken. -
PREMIUM
Deze sauna-eigenaar verkocht ouderlijk huis om de salarissen van zijn personeel te kunnen betalen
De coronacrisis stelt ondernemers soms voor onmogelijke keuzes. Freek Naaktgeboren, eigenaar van Thermen Binnenmaas in het Zuid-Hollandse ’s-Gravendeel, heeft zijn ouderlijk huis verkocht om de salarissen van zijn personeel te kunnen betalen. ,,Je ligt in drijfzand, je verzuipt en er is niemand die een reddingsboei toewerpt.’’ -
PREMIUM
New York Pizza verkocht nog nooit zoveel pizza's: ‘Iemand die nu laat bezorgen stopt er niet meer mee’
De 221 vestigingen van New York Pizza verkochten nog nooit zoveel pizza's als vorig jaar. En de vooruitzichten zijn goed, verzekert Philippe Vorst, de topman van het Amstelveense bedrijf. -
Wat doet een...
Sjoerd biedt eerste hulp bij IT-zaken: ‘Beetje meer erkenning voor ons vak zou best mogen’
Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service engineer, een lab technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Sjoerd Adding (33), IT-consultant bij Linden-IT. -
PREMIUM
Boerin kan na ongeluk niet meer melken, maar verzekeraar wil niet betalen
Het boerenbedrijf van een echtpaar uit Markelo kan niet verder als verzekeraar Univé niet op zeer korte termijn over de brug komt met een tweede voorschot op schade die de vrouw leed door een auto-ongeluk. „Univé lijkt Trump wel”, zei advocaat Bertil Morsink van de vrouw.
-
Salaris
Vrachtwagenchauffeur Bart (39): ‘Onze cao is heel karig’
Hoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Bart (39) werkt als vrachtwagenchauffeur. Hij werkt gemiddeld 55 uur per week. -
Dit zijn de populairste banen onder starters
Grote, bekende bedrijven als Unilever, ABN AMRO en Shell hebben net als vorig jaar de populairste startersfuncties in handen. De coronacrisis had gevolgen voor het aantal beschikbare banen in verschillende sectoren, en daarmee ook op hoe gewild ze zijn onder starters. Met name werken bij de overheid en in de logistiek bleek in 2020 een stuk aantrekkelijker dan voorheen. -
PREMIUM
Na 16 jaar bijstand toch weer fulltimebaan voor Daisy: ‘Goed voorbeeld voor mijn kinderen’
Na zestien jaar in de bijstand te hebben gezeten, heeft Daisy (44) eindelijk een fulltimebaan. Ze neemt deel aan de proef met ‘wijkbasisbanen’ van de gemeente Rotterdam die deze week begon. Langdurig werklozen worden nuttig aan het werk gezet in Rotterdamse wijken.