Foto ter illustratie. Het kan iedereen overkomen, maar wanneer maak je het te laat komen te bont en kun je er ook om ontslagen worden?
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Het kan iedereen overkomen, maar wanneer maak je het te laat komen te bont en kun je er ook om ontslagen worden? © Dreamstime

Kun je ontslagen worden voor te laat komen op je werk?

Giel BeelenRadiomaker Giel Beelen was deze week onderwerp van gesprek omdat hij in één week twee keer te laat was voor zijn ochtendshow. Natuurlijk zijn er meer mensen die weleens te laat op hun werk verschijnen. Maar kun je er ook om ontslagen worden? En hoe bont moet je het gemaakt hebben?

  1. Blunder bij ggz kost monteurleider na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’
    stroomstoring

    Blunder bij ggz kost monteurlei­der na 14 jaar zijn baan: 'Vlam ging langs gezicht medewerker’

    Een 56-jarige projectleider van een netbeheerder is in de zomer van vorig jaar terecht ontslagen, nadat hij ‘onaanvaardbare risico’s had genomen tijdens het verhelpen van een stroomstoring bij de ggz in Eindhoven (GGzE). Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch in hoger beroep besloten. De reparatie, die onder leiding stond van de manager, ging gepaard met een flinke knal. Een vlam ging rakelings langs het gezicht van een medewerker van GGzE.