Afbeelding ter illustratie. Veel organisaties kennen nog weinig etnische diversiteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Afbeelding ter illustratie. Veel organisaties kennen nog weinig etnische diversiteit. © Shutterstock

Hoe wordt de werkplek minder ‘wit’? Dit zegt de wetenschap

discriminatie op werkMeer diversiteit op de werkvloer: Veel organisaties zijn van goede wil, maar hebben nog steeds een voornamelijk ‘wit’ personeelsbestand en weten niet hoe ze dat moeten veranderen. Het Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS) boog zich over recent wetenschappelijke onderzoek naar dit onderwerp en verzamelde veelbelovende strategieën voor een meer diverse werkplek. 

 1. Charles onderzocht slachtoffers van bizarre misdrijven: ‘Het werkt niet zoals bij CSI op televisie’
  PREMIUM

  Charles onderzocht slachtof­fers van bizarre misdrijven: ‘Het werkt niet zoals bij CSI op televisie’

  Duizenden stoffelijke overschotten gingen door zijn handen voor onderzoek naar de doodsoorzaak. Als sectie-assistent bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kreeg Charles Willemsen slachtoffers van de meest bizarre misdrijven op de snijtafel. Eén ervan is hem altijd bijgebleven. Een vrouw uit Vlaardingen. ,,Er zou één lichaam worden gebracht, maar de begrafenisondernemer kwam met twee brancards.’’
 2. Schoolopdracht van docent maatschappijleer gaat viral: ‘Tienduizend likes en trotse leerlingen’

  Schoolop­dracht van docent maatschap­pij­leer gaat viral: ‘Tiendui­zend likes en trotse leerlingen’

  Leerlingen van 3-vmbo weten te boeien met maatschappijleer: docent Bart Derksen (32) heeft er zo z’n trucjes voor. Met een van zijn zelfverzonnen opdrachten gaat de leraar viral op LinkedIn. Zijn idee om zijn studenten een brief aan een politicus te laten schrijven over een probleem in de maatschappij, krijgt tienduizend likes op het platform. ,,Als ik de brieven echt opstuur, zijn mijn leerlingen verbaasd. Maar dan krijgen ze reactie en zijn ze zó trots.”