Henrike Oonk-van der Veer
Volledig scherm
Henrike Oonk-van der Veer © Marlies Schreurs

Henrike is dirigent bij de fanfare: ‘Doe meer dan met mijn dirigeerstok zwaaien’

Wat doet een...Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Henrike Oonk-van der Veer (35) uit Winterswijk, dirigente van een fanfare.

 1. Schoolopdracht van docent maatschappijleer gaat viral: ‘Tienduizend likes en trotse leerlingen’

  Schoolop­dracht van docent maatschap­pij­leer gaat viral: ‘Tiendui­zend likes en trotse leerlingen’

  Leerlingen van 3-vmbo weten te boeien met maatschappijleer: docent Bart Derksen (32) heeft er zo z’n trucjes voor. Met een van zijn zelfverzonnen opdrachten gaat de leraar viral op LinkedIn. Zijn idee om zijn studenten een brief aan een politicus te laten schrijven over een probleem in de maatschappij, krijgt tienduizend likes op het platform. ,,Als ik de brieven echt opstuur, zijn mijn leerlingen verbaasd. Maar dan krijgen ze reactie en zijn ze zó trots.”
 2. Boswachter Ellen heeft haar droombaan gevonden: ‘Klagende mensen neem ik op de koop toe’
  Wat doet een...

  Boswachter Ellen heeft haar droombaan gevonden: ‘Klagende mensen neem ik op de koop toe’

  Wie ons banenlandschap bekijkt, ziet bijzondere functies voorbijkomen. Een field service-engineer, een lab-technician of een assemblagemedewerker: we hebben ze blijkbaar hard nodig, maar waarvoor en waarom? In deze serie vertelt elke week iemand over zijn of haar beroep. Vandaag: Ellen Luijks (38), boswachter communicatie en beleven bij Natuurmonumenten bij Rijk van Nijmegen.