Mark en Elise en hun drie kinderen leven nu in Malawi. Het echtpaar zet zich in tegen mensenhandel en seksuele uitbuiting.
Volledig scherm
PREMIUM
Mark en Elise en hun drie kinderen leven nu in Malawi. Het echtpaar zet zich in tegen mensenhandel en seksuele uitbuiting. © Nico Brons

Ex-rechercheur Mark en zijn vrouw Elise sporen mensenhandelaren in Malawi op: ‘In Nederland is dit ondenkbaar’

De Amersfoortse Mark en Elise strijden dagelijks tegen mensenhandel en seksuele uitbuiting in een land waar armoede en corruptie nog altijd hoogtij vieren. Van actieve opsporing van mensenhandelaren tot een goed werkend safehouse voor de slachtoffers; stilzitten doen de twee niet.

 1. Moeder en zoon (19) brengen meisje (14) naar hotel in Almere voor seksdate: 'Ik zag geld voor mijn ogen’
  celstraf

  Moeder en zoon (19) brengen meisje (14) naar hotel in Almere voor seksdate: 'Ik zag geld voor mijn ogen’

  Een 39-jarige moeder en haar 19-jarige zoon moeten de gevangenis in, omdat zij een minderjarig meisje hebben aangemoedigd om geld te verdienen met seksdates, onder andere in een hotel in Almere. De vrouw uit Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Haar zoon heeft een jeugddetentie van tien maanden én jeugd-tbs opgelegd gekregen.
 2. René ging van veelgevraagd dj naar volgeboekte tattoo-artiest: ‘Mijn agenda zit ramvol’
  PREMIUM
  VIDEO

  René ging van veelge­vraagd dj naar volgeboek­te tat­too-ar­tiest: ‘Mijn agenda zit ramvol’

  René de Bruijn maakt als Digital Punk al vijftien jaar furore als hardstyle-dj in alle uithoeken van de wereld, maar vanwege corona ligt die carrière stil. Bij toeval ontdekte de Alblasserwaarder vorig jaar tekentalent te hebben, waarna hij door een vriend werd uitgedaagd om te gaan tatoeëren. Inmiddels is hij een veelgevraagd tattoo-artist. ,,Bizar dat dit opeens op mijn pad is gekomen, ik kan het zelf amper geloven.’’