Janey is bekeerd tot de islam en besloot drie jaar geleden ook een hoofddoek te gaan dragen. Ze wilde iets moois, in rustige kleuren, van duurzaam materiaal en eerlijk geproduceerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Janey is bekeerd tot de islam en besloot drie jaar geleden ook een hoofddoek te gaan dragen. Ze wilde iets moois, in rustige kleuren, van duurzaam materiaal en eerlijk geproduceerd. © Mel Boas

Een duurzame hoofddoek? Die bleek onvindbaar, dus ging Janey ze zelf verkopen

Rustige, natuurlijke kleuren. Daarbij voelt Janey Kruit (26) uit Zeist zich het allerbeste. Of het nou gaat om de sfeer van haar interieur, haar naturelle make-up of om haar kleding. Belangrijker nog is een duurzame insteek. Maar een hoofddoek die aan al die voorwaarden voldoet, bleek onvindbaar. En dus stapte de jonge ondernemer in dat gat in de markt.  

  1. Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’
    PREMIUM
    workaholic

    Peter werkte zestig uur per week en kreeg er nog een fulltime baan bij: ‘Lig op zondag om half negen in bed’

    Hij is een workaholic. Dat moet ook wel als je de baas bent van niet één, maar van twee ziekenhuizen. Na ruim zes jaar vindt Peter Langenbach het echter mooi geweest. De boel is op orde, bij zowel het Maasstad Ziekenhuis als het Spijkenisse MC, en corona zit in een tussenpauze. Dus maakt de diehard Feyenoordfan zich nog om één ding zorgen: hoe hij aan een kaartje voor de finale van de Conference League komt.