Patrick Ruskus verruilde de pannen en het fornuis voor het bezorgen van verse broden, maar is als bezorgbakker soms zelf ook weer in de keuken te vinden. ,,Sinds kort verkoop ik ook zelfgemaakte croissants.”
Volledig scherm
PREMIUM
Patrick Ruskus verruilde de pannen en het fornuis voor het bezorgen van verse broden, maar is als bezorgbakker soms zelf ook weer in de keuken te vinden. ,,Sinds kort verkoop ik ook zelfgemaakte croissants.” © Victor van Breukelen

Chef-kok Patrick verruilde het fornuis voor een bestelbus: ‘Het was wel even wennen, al die vrije tijd’

Geen enkel moment heeft Patrick Ruskus (42) het afgelopen jaar spijt gehad van zijn omslag van chef-kok naar ‘bakker aan huis’. Zijn klantenbestand verdubbelde, zijn gezondheid verbeterde, hij had veel meer tijd voor zijn gezin en zijn passie voor koken en bakken kan hij ook in dit beroep kwijt. ,,Ik wil nooit meer in loondienst werken.”

  1. Gwendolyn is pas 24 en runt nu al twee dansscholen: ‘Iedere dag mee bezig, maar voelt nooit als werken’
    PREMIUM

    Gwendolyn is pas 24 en runt nu al twee dansscho­len: ‘Iedere dag mee bezig, maar voelt nooit als werken’

    Ze is pas 24, maar Gwendolyn de Groot runt inmiddels al twee vestigingen van haar eigen dansschool. De namen van meer dan honderd kinderen en volwassenen uit Middelharnis en omgeving die ze lesgeeft? Die onthoudt ze. Van de danslessen tot aan de administratie en het schoonmaken van de dansvloer: ze doet het allemaal zelf. ,,Ik ben er zeven dagen per week mee bezig, maar het voelt geen dag als werken.’’