Fotograaf Bob Schalkwijk op zijn eerste reis uit Mexico-Stad. Mezquital, Hidalgo, 1958.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Bob Schalkwijk op zijn eerste reis uit Mexico-Stad. Mezquital, Hidalgo, 1958. © Bob Schalkwijk

Bob Schalkwijk bewondert Mexico al 63 jaar door de lens van zijn camera: ‘Ik raakte direct betoverd’

De Rotterdamse fotograaf Bob Schalkwijk woont al 63 jaar in Mexico. Door de lens van zijn camera bewonderde hij de cultuur, de mensen en inheemse indianen. Nu hoopt hij zijn carrière in Rotterdam een eervol slotstuk te geven.

 1. Nieuw boek met luchtfoto's zorgt voor fraaie ontdekkingsreis door het oude Rotterdam

  Nieuw boek met luchtfo­to's zorgt voor fraaie ontdek­kings­reis door het oude Rotterdam

  Rotterdam heeft een lange weg afgelegd om zo groots en overweldigend fraai te worden als het nu is. Op de kaalslag van het bombardement ontstond een bruisende metropool, in de omliggende polders schoten woonwijken uit de grond en monumentale gebouwen kregen een nieuwe functie. Fotograaf Bart Hofmeester (1921-2001) legde het hoog in de lucht met gevoel voor schoonheid en een flinke dosis vakmanschap vast op de gevoelige plaat, dankbaar materiaal voor het boek Rijnmond vanuit de Wolken.
 2. Fancy jurkje huren voor een feestje? Kledingverhuur steeds populairder: ‘Duurzamer dan altijd maar kopen’
  PREMIUM

  Fancy jurkje huren voor een feestje? Kledingver­huur steeds populair­der: ‘Duurzamer dan altijd maar kopen’

  Het Haagse kledingverhuurplatform Masterpiece heeft de Amsterdamse start-up Spinning Closet ingelijfd. In een coronatijd zonder feestjes, en dus minder vraag naar het eenmalig dragen van designerkleding, wisten Lieke van Schouwenburg en Suzanne Vermet-Reijgersberg hun bedrijf toch te laten groeien. Masterpiece is daarmee een nog serieuzere speler op de verhuurmarkt voor kleding geworden.
 3. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.