Wendy Wagenmakers, column
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Wagenmakers, column © Ernesta Verburg

Of we boven niet nog wat sieraden hadden liggen, goud ofzo

columnHet was rommelroute in de straat, en al maanden liep ik anders door ons huis dan anders. Alles wat ik tegenkwam, werd automatisch door een rommelroutefilter gehaald. Schilderijtjes die toch nooit meer aan onze muren komen: weg ermee. Kleren die we toch nooit meer dragen: ook weg. Wat deden we eigenlijk met die oude lampen? En die Lego, ging iemand die nog ooit gebruiken? Die Frozen-jurken konden onderhand ook wel eens weg.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Dag calvinisme, hallo levensgeluk
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Dag calvinisme, hallo levensge­luk

  Ze verschijnen bij bosjes: interviews met stokoude mensen die worden gevraagd terug te kijken op hun leven en de wereld waarin ze leven. Een terechte trend, niemand weet immers meer van een spel dan degenen die het bijna uit hebben. De belangrijkste levenslessen komen veelal op hetzelfde neer: koester je vrienden, behandel je lichaam als een huis waarin je nog zeventig jaar moet wonen, vertel je partner elke dag voor het slapengaan dat je van hem of haar houdt, glimlach naar voorbijgangers en bespaar geen cent op goede wijn.