Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Wagenmakers © Ernesta Verburg

Mijn moeder had anorexia

column Wendy WagenmakersEen week of drie geleden had ik een best wel diepgaand gesprek met Charlotte Simons. Het resultaat stond afgelopen zaterdag in de krant. In het interview was ze openhartig over haar eetstoornis, haar psychische problemen en het seksueel misbruik waar ze mee te maken kreeg.

,,Dat zij dat allemaal vertelt”, snerpte een buurvrouw in het voorbijgaan. ,,En dat jij dat dan ook allemaal opschrijft.”

Het is inderdaad niet erg Zeeuws om je problemen met iedereen te delen. De vuile was houdt men hier liever binnen. Of liever gezegd: laat men stikken in de mand. Ik ken er zat die er veel voor over hadden gehad als hun ouders maar hadden gepráát over wat ze hebben meegemaakt tijdens de Watersnoodramp.

 1. Scootmobiel als toppunt van integratie
  PREMIUM
  COLUMN WENDY WAGENMAKERS

  Scootmo­biel als toppunt van integratie

  Aan de rand van het zebrapad stond een scootmobiel. Er zat een man in die leek op Pamuk, van Van Kooten en De Bie, met een borstelige snor en een gebreide gebedsmuts. Over de rugleuning hing een oranje veiligheidshesje. Kennelijk kwam hij net van de markt, want in zijn mand zat een grote zak met peren. Van de andere kant kwam een andere man. Die moest schijnbaar nog naar de markt, want onder zijn arm klemde een opgevouwen boodschappentas.
 2. Een frietje voor de prinses
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Een frietje voor de prinses

  Altijd als ik door de Hobeinstraat in Vlissingen fiets, werp ik even een blik op de hippe hamburgertent die vroeger nog gewoon cafetaria De Smulpaap heette. Daar, achter de frituur heb ik ooit een gesprek gevoerd met Máxima. Of ja, een paar woorden gewisseld waarna de RVD me vakkundig afkapte en ik deemoedig opzij stapte. Ik had een raar jasje aan en een gekke kriebel in mijn buik. Voor het eerst was ik nerveus voor een klusje van de krant.

Columns