Ernesta Verburg
Volledig scherm
PREMIUM
© Ernesta Verburg

Ik dacht alleen maar dat er zo snel mogelijk een nieuw kind moest komen

Column Wendy WagenmakersEen rugzakje hadden we gekocht, roze met een rood hengsel, kleuren die vroeger zouden vloeken, maar geflankeerd door verbaasd kijkende hertjes is tegenwoordig niets te gek, nieuwe kleertjes had ze gekregen en een lila Frozen-broodtrommeltje dat al zoveel dagen werd rondgesjouwd dat het uiteindelijk onvindbaar bleek.

 1. 
Zoals altijd in mijn leven pakte de werkelijkheid weer eens totaal anders uit
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Zoals altijd in mijn leven pakte de werkelijk­heid weer eens totaal anders uit

  Het is een prestatie die ik van mijn leven niet zal evenaren: drie kinderen baren binnen een tijdsbestek van zes weken (niet in hetzelfde jaar, dat zou er nog eens bij moeten komen) waarin we ook de verjaardag vieren van Sinterklaas en de geboorte van kindeke Jezus én het nieuwe jaar feestelijk inluiden. Om bij te komen van alle cadeau- en traktatiestress togen we naar ‘s-Heer Arendskerke voor een heerlijk middagje ontspannen bij ‘t Klok’uus.
 2. En anders kan Sigrid Kaag altijd nog Jacques Suurmond bellen
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  En anders kan Sigrid Kaag altijd nog Jacques Suurmond bellen

  Ik werkte een jaar of vier bij de krant toen ik door mijn chef naar de begrotingsraad van de gemeente Vlissingen werd gestuurd. Ik verstijfde. In mijn prille loopbaan had ik van alles gedaan: rienkriej-reportages, interviews met jubilerende echtparen, wethouders aan de tand gevoeld over gevaarlijke kruispunten, de plaatselijke PvdA ondersteboven gekeerd; het lukte allemaal, maar financiële stukken liet ik steevast aan me voorbij gaan. En dan moest ik, die op het vwo economie inruilde voor Latijn en een gat in de lucht sprong met een 2,8 voor wiskunde (A, natuurlijk) omdat ik zo nét een vijf haalde en ternauwernood mijn diploma binnen had, naar de begrotingsraad en het nog uitleggen aan onze lezers ook? Meester Pijs zou zich de ballen uit zijn broek lachen.

Columns