Ernesta Verburg
Volledig scherm
PREMIUM
© Ernesta Verburg

Een juicekanaal met pikante onthullingen over Zeeuwse celebrities: ka-ching!

Column Wendy WagenmakersMooi nieuws op de maandagmorgen: roddeltante Yvonne Coldeweijer is door BNR Nieuwsradio met een nepvideo in de val gelokt. In het wazige filmpje is Talitha Muusse rugwaarts te zien in een toilet, niets meer dan dat, maar ‘spionnen’ beweerden dat de presentatrice cocaïne snoof en stuurden de prut naar Coldeweijer, die het ‘nieuws’ nog ‘s anderendaags in de betaalde groep van haar juicekanaal gooide. ,,Oh wat lelijk dit”, fulmineerde ze. ,,Don’t do drugs man!”

 1. En zo liep alles weer gierend uit de klauwen
  PREMIUM
  column wendy wagenmakers

  En zo liep alles weer gierend uit de klauwen

  We waren al in de Mediamarkt toen we ontdekten dat onze zoon zijn cavia nog vast had. De hele weg van Vlissingen naar Middelburg had hij niets gezegd, waarschijnlijk had hij het zelf niet eens in de gaten. Aan het gegniffel van zijn zusjes zijn we gewend. Maar toen stonden we daar, onder een boog van rood-witte ballonnen, met een piepende toupet en twee oogjes die glunderden van trots. Snuffie had maar een heel klein beetje geplast.
 2. Geluk zit ‘m in TL-buizen en oude tafelkleedjes
  PREMIUM
  column

  Geluk zit ‘m in TL-buizen en oude tafelkleed­jes

  Ooit, om met de woorden van mijn kroost te spreken zéker twaalf eeuwen geleden, was ik elke avond weg. Kwam ik ‘s ochtends thuis op het moment dat mijn moeder al de tweede was had aangezet of ik fietste gelijk door naar de supermarkt waar ik ‘s weekends brood stond te snijden, net zo makkelijk. De laatste jaren plof ik ‘s avonds afgepeigerd op de bank en val ik in slaap nog voor ik de afstandsbediening tussen de Barbies heb teruggevonden.
 3. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?