Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Wagenmakers. © Ernesta Verburg

De gruwel van de groepsapp

COLUMN WENDY WAGENMAKERS*ping*
+31 63……… heeft de groep “Mama 70 jaar” aangemaakt.

+31 63……… heeft u toegevoegd.

+31 63……… heeft de groepsafbeelding gewijzigd.

+31 63……… Hoi allemaal, binnenkort word mama 70 jaar. Dit willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom dachten we dat het misschien leuk was om een feestje te organiseren, met ook alle vrienden en de dames van de bridgeclub.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Loempia, zo noemde ze haar buurvrouw
  PREMIUM
  COLUMN WENDY WAGENMAKERS

  Loempia, zo noemde ze haar buurvrouw

  Op sociale media circuleert een filmpje van een vrouw die een ouder echtpaar in de trein filmt en uitfoetert. Dat deed ze nadat ze het echtpaar passeerde met haar dochter van 6, waarna de dame tegen haar man zei ‘Kijk, Zwarte Piet’. De moeder pikte dit niet en confronteerde het echtpaar al filmend met die uitspraak. Medepassagiers - conducteur incluis - luisterden gespannen mee, het kind in kwestie zat ineengedoken op de bank. En het echtpaar? Dat staarde stoïcijns, met de armen over elkaar en kauwgomkauwend, voor zich uit.
 2. Die Bokito, hij had gewoon volkomen gelijk
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Die Bokito, hij had gewoon volkomen gelijk

  De leraren staakten en omdat ik als moeder nogal vatbaar ben voor marketing, vond ik dat ik mijn kinderen, die arme schepsels, óók een dagje Blijdorp moest gunnen. Het gejuich na de aankondiging was amper gestild of ik herinnerde me mijn voornemen om nooit naar een dierentuin te gaan. Maar goed, kinderen mochten gratis naar binnen, scheelt toch weer vier tientjes. Het leven is te kort om principieel te zijn.

Columns