Wendy Wagenmakers, column
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Wagenmakers, column © Ernesta Verburg

De chocoladefondue die al op zoveel zolders heeft gelegen

Column Wendy WagenmakersIneens stonden ze te stralen. De burgemeester, de wethouder, de commissaris, de gedeputeerde. De armen niet langer over elkaar, maar geschakeld als een olijke coronaketting. Alsof de onderhandelaar en de staatssecretaris hadden gehamerd op opgewektheid, voorafgaand aan de persconferentie.

 1. Dankzij Delta heb ik geen BN’ers meer in mijn leven
  PREMIUM
  column wendy wagenmakers

  Dankzij Delta heb ik geen BN’ers meer in mijn leven

  Het was een jaar of vier geleden toen alle klanten van Delta een kastje moesten installeren om nog televisie te kunnen blijven kijken. Althans, mits je niet beschikte over een middeleeuwse beeldbuis met knoppen en een kont - zoals ik. Na urenlange chats met ^Ferry en ^Amy en het vooruitzicht van nóg een afstandsbediening op tafel heb ik de handdoek in de ring gegooid. Dan maar geen kabeltelevisie meer.
 2. En anders kan Sigrid Kaag altijd nog Jacques Suurmond bellen
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  En anders kan Sigrid Kaag altijd nog Jacques Suurmond bellen

  Ik werkte een jaar of vier bij de krant toen ik door mijn chef naar de begrotingsraad van de gemeente Vlissingen werd gestuurd. Ik verstijfde. In mijn prille loopbaan had ik van alles gedaan: rienkriej-reportages, interviews met jubilerende echtparen, wethouders aan de tand gevoeld over gevaarlijke kruispunten, de plaatselijke PvdA ondersteboven gekeerd; het lukte allemaal, maar financiële stukken liet ik steevast aan me voorbij gaan. En dan moest ik, die op het vwo economie inruilde voor Latijn en een gat in de lucht sprong met een 2,8 voor wiskunde (A, natuurlijk) omdat ik zo nét een vijf haalde en ternauwernood mijn diploma binnen had, naar de begrotingsraad en het nog uitleggen aan onze lezers ook? Meester Pijs zou zich de ballen uit zijn broek lachen.

Columns