Wendy Wagenmakers.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Wagenmakers. © Ernesta Verburg

Dat is dus 77.500 euro dikke winst

column wendy wagenmakersEnig idee hoeveel bouwemmers er in een Fiat Ducato passen? Héél veel, weet ik sinds ik een middagje aan de Grevelingendam heb gestaan voor een verhaal over illegale oesterrapers. Ik had mijn auto amper aan de kant gezet of er stopte een busje, waar behalve een man en een vrouw ook nog twee andere volwassenen en twee kinderen uitstapten.

 1. Hoe lang laten we mensen rondlopen met oorlog in hun hoofd?
  PREMIUM
  column Wendy Wagenmakers

  Hoe lang laten we mensen rondlopen met oorlog in hun hoofd?

  Het valt niet goed te praten. Er bestaat geen enkele rechtvaardiging voor het vermoorden van mensen, de schuld bij een ander leggen is laf en oneerlijk. Maar toch. Uit al die berichtgeving over de schietpartijen in Vlissingen en Alblasserdam blijven een paar zinnen hangen. John S. kampte met psychische problemen en kreeg niet de zorg die hij nodig had. Hij waarschuwde zorgverleners al vijf jaar voor de oorlog in zijn hoofd en had verschillende keren gevraagd om opname. Tevergeefs.
 2. 
Zoals altijd in mijn leven pakte de werkelijkheid weer eens totaal anders uit
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Zoals altijd in mijn leven pakte de werkelijk­heid weer eens totaal anders uit

  Het is een prestatie die ik van mijn leven niet zal evenaren: drie kinderen baren binnen een tijdsbestek van zes weken (niet in hetzelfde jaar, dat zou er nog eens bij moeten komen) waarin we ook de verjaardag vieren van Sinterklaas en de geboorte van kindeke Jezus én het nieuwe jaar feestelijk inluiden. Om bij te komen van alle cadeau- en traktatiestress togen we naar ‘s-Heer Arendskerke voor een heerlijk middagje ontspannen bij ‘t Klok’uus.