Wendy Wagenmakers, column
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Wagenmakers, column © Ernesta Verburg

Claudia kende iedereen en iedereen kende Claudia

Column Wendy WagenmakersEen poosje geleden zat ik bij haar aan de keukentafel. Ik had pioenrozen meegebracht. Een prachtig boeket, maar het voelde ineens zo lullig. Ben je zo ziek, komt je collega aankakken met een paar pioenen. Van de kwekerij aan de Zandweg, zei ik snel. ,,Ah, van Krijn en Ria”, lachte ze. ,,Ja, die hebben mooie.”

 1. 
Voor politici gelden blijkbaar andere regels dan voor gewone stervelingen
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Voor politici gelden blijkbaar andere regels dan voor gewone stervelin­gen

  Hoe het ging? Ze trok haar mondkapje wat hoger en slaakte een diepe zucht. Gelijk had ik weer spijt. Natuurlijk ging het ronduit slecht en daar moest ik haar zo nodig aan herinneren. Vlug keek ik de andere kant op, maar haar ogen haalden de mijne terug. ,,Nou, kijk maar eens achter je.” Ik keek achter me. ,,Zie je hoe druk het is bij het Kruidvat? Boeken zijn ze er gaan verkopen. Onze boeken!”
 2. Na masturbatietips en een pindabakjesprotocol komt de Rijksoverheid nu met een sneeuwbalreglement
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Na masturba­tie­tips en een pindabak­jespro­to­col komt de Rijksover­heid nu met een sneeuwbal­re­gle­ment

  Na weken van deprimerende nieuwsberichten, collectieve somberheid en grijzige uitzichtloosheid was daar eindelijk iets om naar uit te kijken: sneeuw! En dan niet van die zielige natte kledder, maar echte vlokken die het land zouden omtoveren in een sprookjesachtig winterwonderland. Sneeuwpoppen, sneeuwballen en misschien nog lekker schaatsen ook. Precies wat we nodig hadden.

Columns