Wendy Wagenmakers.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Wagenmakers. © Ernesta Verburg

Als een kleine Greta Thunberg stond ze me uit te kafferen

COLUMN WENDY WAGENMAKERS,,Gaan we nou SE-RI-EUS met de auto naar school? Terwijl we óók kunnen fietsen? Weet je wel hoeveel stikstof dat kost?” Als een kleine Greta Thunberg stond mijn dochter - handen in de zij, ogen die vuur spuwden, stoom uit de oren - me uit te kafferen, in alle vroegte, op de stoep voor ons huis. Schichtig keek ik om me heen of niemand het opmerkte.

 1. Dingen die drie maanden geleden onvoorstelbaar leken
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Dingen die drie maanden geleden onvoorstel­baar leken

  Veiligheidsregio’s blikken terug op rustige Moederdag Het was een kop die zondagavond de nieuwspagina’s domineerde. Eentje die duizelde. Want wie had pakweg drie maanden geleden durven bevroeden dat burgemeesters nog eens blij zouden zijn met lege winkelstraten? Dat de politie steden met rood-witte linten zou afzetten omdat mensen nieuwe sandalen gaan kopen met de kinderen? Dat jongeren worden bekeurd als ze aan een picknicktafel zitten te kaarten, dat kickboksleraren een strafblad riskeren als ze hun pupillen lekker mee naar het strand nemen.
 2. Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinterklaas
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Zô, me hae mae weer es, mompelde Sinter­klaas

  Misschien was het ook gewoon handiger geweest om hem onder zijn echte naam in mijn telefoon op te slaan. Platschorre. Nu was het Sinterklaas die schreef dat ze er bijna waren. En natuurlijk las mijn zoon dat. Hij staakte prompt zijn schoorsteenliedjes en keek kritisch in het rond. Zelfs zijn zusjes vielen stil. ,,En waarom zijn opa en oma hier eigenlijk? Gaat iemand mij nog vertellen wat er in vre-des-naam aan de hand is?”
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Columns