Wendy Wagenmakers.
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Wagenmakers. © Ernesta Verburg

Ach ja, Zeeland, daar woont toch niemand

Column Wendy WagenmakersDus de Groningers zijn genaaid. En niet zo’n beetje ook. Vanaf het moment dat onder het land van bietenboer Boon een gasbel werd gevonden, en de provincie werd gebombardeerd tot wingewest, is de boel daar onleefbaar geworden. Rampzalig zelfs, concludeert de parlementaire enquêtecommissie. Allemaal om rijke aandeelhouders nog rijker te maken. Hoe hard de Groningers ook riepen dat hun huizen instortten.

 1. Een juicekanaal met pikante onthullingen over Zeeuwse celebrities: ka-ching!
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Een juiceka­naal met pikante onthullin­gen over Zeeuwse celebri­ties: ka-ching!

  Mooi nieuws op de maandagmorgen: roddeltante Yvonne Coldeweijer is door BNR Nieuwsradio met een nepvideo in de val gelokt. In het wazige filmpje is Talitha Muusse rugwaarts te zien in een toilet, niets meer dan dat, maar ‘spionnen’ beweerden dat de presentatrice cocaïne snoof en stuurden de prut naar Coldeweijer, die het ‘nieuws’ nog ‘s anderendaags in de betaalde groep van haar juicekanaal gooide. ,,Oh wat lelijk dit”, fulmineerde ze. ,,Don’t do drugs man!”
 2. Het bleek al middernacht en ik zat nog steeds in het pikkedonker voor me uit te staren
  PREMIUM
  Column Wendy Wagenmakers

  Het bleek al midder­nacht en ik zat nog steeds in het pikkedon­ker voor me uit te staren

  We hadden vroeger thuis twee hondjes, een poedel en een Maltezer leeuwtje. Ze waren al op leeftijd toen ik werd geboren. Ik herinner me niks van de beestjes, alleen de spanning in huis toen ze ziek werden. Het gedoe met de dierenarts, de beslissingen die maar niet gemaakt werden, het verdriet achteraf. En dat mijn vader de rest van zijn leven zei: ik wil nooit meer een hond.