Volledig scherm
© Frans Bosscha

Zwaargewonde na steekpartij in Asielzoekerscentrum Middelburg, verdachte aangehouden

VIDEOMIDDELBURG - Bij een steekpartij in het Asielzoekerscentrum in Middelburg is zondagavond een bewoner van het azc zwaargewond geraakt.  Het incident vond om 19.00 uur plaats.

Volgens een ooggetuige ging de politie met schilden het AZC in. Ook landde een traumahelikopter op het terrein en kwam een ambulance ter plaatse.  Het slachtoffer werd uiteindelijk per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Rond 19.30 hebben agenten een man aangehouden die mogelijk betrokken zou zijn geweest bij het incident. Hij woont ook in het azc.

Overlast

Vorig week werd bekend dat een kleine wisselende groep asielzoekers voor overlast  zorgt in Middelburg. Het gaat vooral om mensen die uit zogenoemde veilige landen uit Noord-Afrika komen. 

Met het opleggen van gebiedsverboden treedt burgemeester Harald Bergmann op tegen die vluchtelingen die buiten het asielzoekerscentrum voor overlast zorgen. In 2017 deed hij dat negen maal zodat ze of één of drie maanden niet in het centrum van Middelburg mochten komen. Het gaat om asielzoekers die horecapersoneel of agenten bedreigden, winkeldiefstallen pleegden of vrouwen lastig vielen.

Of dat iets met het steekincident van zondagavond te maken heeft, is nog niet duidelijk. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het plan is er, maar wie mag de nieuwe jachthaven in het Dok in Vlissingen gaan uitbaten?
    PREMIUM

    Het plan is er, maar wie mag de nieuwe jachthaven in het Dok in Vlissingen gaan uitbaten?

    VLISSINGEN - De jachthaven in het Dok in Vlissingen komt er, en is hopelijk volgend jaar klaar. Met nog geen honderd ligplaatsen is het een kleintje en het grootste deel wordt particulier eigendom van de toekomstige omwonenden. Het plan ligt nu ter inzage. Maar wie de passantenplaatsen en eventueel de particuliere plaatsen gaat exploiteren, gemeente of ondernemer, moet het college nog besluiten.