Volledig scherm
Foto ter illustratie © RGB Stock

Zwaardere straf voor Vlissingse stalkster

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft gisteren de 25-jarige Vlissingse P. M. een zwaardere straf opgelegd dan de officier van justitie twee weken geleden had geëist. Die kreeg ze voor stalking en bedreiging van enkele medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming.

In plaats van 60 dagen waarvan 57 voorwaardelijk en een taakstraf van 150 uur werd ze veroordeeld tot 180 dagen waarvan 177 voorwaardelijk plus een taakstraf van 230 uur. Haar partner kreeg dertig dagen waarvan 27 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 55 dagen opgelegd. Tegen hem was dezelfde straf als die van de vrouw geëist. 

Een dochtertje was zeer tegen de zin van het stel onder toezicht van de Raad voor de Kinderbescherming komen te staan en daar hadden ze problemen mee. En zo werden enkele medewerkers van de Raad en Intervence bestookt met een dikke twaalfhonderd sms'jes, Whatssapps en mails aan bedreigingen en beledigende teksten. Ook werd van een van hen een nep-Facebookaccount aangemaakt. 

Na een gesprek met de Raad stopte de man met zijn activiteiten; de vrouw werd ervan verdacht door te zijn gegaan. Tijdens de behandeling van de zaak ontkende ze in alle toonaarden. De rechtbank achtte echter bewezen dat de vrouw wel degelijk achter de stalking en bedreigingen had gezeten en hield in haar vonnis rekening met haar proceshouding en dat zij geen enkele verantwoordelijke had genomen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement