Volledig scherm
© Thinkstock

Zorgstroom komt tegemoet aan wensen bewoners zorgcentra

MIDDELBURG - Zorgstroom wil de vrijwilligers, mantelzorgers en omwonenden van haar zorgcentra graag laten zien dat haar nieuwe motto 'Uw leven, samen zorgen' resultaat oplevert. De zorgaanbieder houdt daarom vier inloopbijeenkomsten in diverse zorgcentra.

De eerste inloopmiddag werd donderdag gehouden in het Middelburgse verpleegcentrum Buitenrust. Als aftrap werd een paneldiscussie gehouden waaraan onder anderen wethouder Saskia Szarafinski en een aantal vertegenwoordigers van Zorgstroom deelnamen.

De nieuwe zorgaanpak van Zorgstroom is mede ingegeven door staatssecretaris Van Rijn, die na forse kritiek op zijn beleid met het programma 'Waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor onze ouderen' op de proppen kwam. 'Uw leven, samen zorgen' heeft hetzelfde doel: ouderen zorg op maat bieden, ook door hen zelf te laten meebeslissen - met familie en/of mantelzorgers - over de te ontvangen zorg.

Manier van denken

De projectleidster: "We willen de kwaliteit van leven tot het eind toe zo hoog mogelijk houden. Dat vereist ook een andere manier van denken van het personeel."

Er zijn de komende weken ook nog inloopmiddagen in Hof Klarenbeek (19 oktober), Hof 't Seijs (15 november) en Binnenhaven in Nieuw en Sint Joosland (22 november).