Tot april moest er niet betaald worden om te parkeren in Zoutelande. Nu wel en moet er 12 of 14 euro betaald worden om aan de rand van het dorp de auto neer te zetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tot april moest er niet betaald worden om te parkeren in Zoutelande. Nu wel en moet er 12 of 14 euro betaald worden om aan de rand van het dorp de auto neer te zetten. © Emile Calon

Zorgen over privé-parkeerplaatsen in Domburg en Zoutelande

DOMBURG - Zeker vijf of zes inwoners van Domburg en Zoutelande hebben de afgelopen weken hun voortuin veranderd in een parkeerplaats, aldus het Veerse raadslid Marco Wisse (SGP/CU). Volgens hem is dat een reactie op het invoeren van het betaald parkeren door de gemeente. Mensen die een kamer verhuren, maken op deze manier een gratis parkeerplek maken voor hun gasten.

  1. Dorpsvoorzieningen Aagtekerke duurder door oorlog Oekraïne
    PREMIUM

    Dorpsvoor­zie­nin­gen Aagtekerke duurder door oorlog Oekraïne

    AAGTEKERKE - De bouw van dorpshuis, gymzaal en gezondheidscentrum in Aagtekerke valt bijna zes ton duurder uit. Aanvankelijk hoopte het dagelijks bestuur van de gemeente Veere dat die nieuwe dorpsvoorzieningen voor een bedrag van 2,8 miljoen gebouwd kon worden. Maar aannemers willen het voor dat bedrag beslist niet doen. Dat komt onder andere door de oorlog in Oekraïne waardoor de prijs van grondstoffen flink is gestegen.