In de Mortiere in Middelburg komt nog een appartementencomplex op het Frank Zappaplein (links bij de bomen). Ook op het eilandje rechts van de watergang komen nog huizen. Bouwverkeer moet daarvoor langs de Nina Simonestraat, bij de huizen op de achtergrond.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Mortiere in Middelburg komt nog een appartementencomplex op het Frank Zappaplein (links bij de bomen). Ook op het eilandje rechts van de watergang komen nog huizen. Bouwverkeer moet daarvoor langs de Nina Simonestraat, bij de huizen op de achtergrond. © Maurits Sep

Zorgen over bouwverkeer naar hart van de Mortiere in Middelburg

MIDDELBURG - In het hart van de Middelburgse nieuwbouwwijk Mortiere ligt het Frank Zappaplein nog altijd te wachten op de bouw van een appartementencomplex en misschien wel meer. Bewoners van de aanliggende straten maken zich daarom zorgen over het te verwachten bouwverkeer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
  PREMIUM

  Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

  MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.
 2. Zeeuwse bestuurders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardige provincie en niet als een of ander wingewest’
  PREMIUM
  Update 17.27 uur

  Zeeuwse bestuur­ders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardi­ge provincie en niet als een of ander wingewest’

  VLISSINGEN - Dat de Tweede Kamer staatssecretaris Barbara Visser opnieuw op het matje roept over de marinierskazerne, is zijn zaak. Het verandert niets aan het gevoel dat in Zeeland leeft: we zijn bedonderd. Zeeuwse bestuurders willen nu vooral praten over compensatie. ‘Zeeland moet nu eens als een volwaardige provincie worden behandeld en niet als een of ander wingewest’.