De Paul Krugerstraat in Vlissingen, waar mensen hun woning tien jaar geleden aan de straatstenen niet kwijtraakten. Ze gaan er nu als warme broodjes over de toonbank.
Volledig scherm
PREMIUM
De Paul Krugerstraat in Vlissingen, waar mensen hun woning tien jaar geleden aan de straatstenen niet kwijtraakten. Ze gaan er nu als warme broodjes over de toonbank. © Dirk-Jan Gjeltema

Zorgen om Vlissingse woningmarkt: ‘Starters worden weggedrukt door rijke toeristen’

VLISSINGEN - Zo’n beetje heel Zeeland groeit in inwonersaantal, maar Vlissingen staat vet in de min. Hoe dat kan? Raadslid Pim Kraan weet het wel: omdat veel betaalbare huizen worden opgekocht door toeristen. Hij vindt dat de gemeente daar iets tegen moet doen.

 1. Jos en Bram vieren vakantie in Afrika. Zij wel, maar de Zeeuwse zomertortels hebben het zwaar
  PREMIUM

  Jos en Bram vieren vakantie in Afrika. Zij wel, maar de Zeeuwse zomertor­tels hebben het zwaar

  NISSE / WESTKAPELLE - Corona? Britse variant? Jos en Bram trekken zich er niks van aan en vieren gewoon vakantie in Afrika. Net als ieder jaar. Ze vertrokken, apart van elkaar, uit Westkapelle en Nisse om te overwinteren. Jos zit in Mali. Waar Bram uithangt, weten we pas in mei. Tegen die tijd komen de Zeeuwse zomertortels weer op Walcheren aan en hebben ze bijzondere bagage bij zich. Want wat de bedreigde beestjes niet weten, is dat alles wat ze doen nauwkeurig wordt vastgelegd.
 1. Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes
  Play

  Avondklok komt dichterbij: om 22 uur is het stil in centrum Goes

 2. Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle
  Play

  Politie doorzoekt woning en winkel van vermiste Ichelle