Volledig scherm
Het Jaagpad tussen Middelburg en Vlissingen. © Dirk Jan Gjeltema

Zorgen om veiligheid op Jaagpad na nieuwe ongelukken

VLISSINGEN - De SGP in Vlissingen is bezorgd over de veiligheid op het Jaagpad. Afgelopen weekeinde vond er wederom een ongeluk plaats op het slecht verlichte fietspad langs het kanaal door Walcheren tussen Vlissingen en Middelburg. 

Het Jaagpad is een van de drukste fietspaden van Zeeland. Dagelijks fietsen duizenden mensen er overheen. Overdag gaat dat vaak goed, maar 's nachts gebeuren regelmatig ongelukken. Zondag raakte een fietser zwaargewond, nadat hij op een voetganger was gebotst. Op 31 maart viel er gewonde na een aanrijding tussen een snorfietser en bromfietser. 

Het fietspad tussen Middelburg en Vlissingen is nauwelijks verlicht en veel fietsers ervaren dat als onveilig, bleek in december uit een artikel in de PZC. Het Jaagpad werd door lezers het gevaarlijkste fietspad van Zeeland genoemd. 

De provincie antwoordde eind januari dat het in overleg zou gaan met Middelburg en Vlissingen over de veiligheid op het Jaagpad. Dat als reactie op Statenvragen van de VVD. De SGP in Vlissingen vindt dat er nu echt iets moet gebeuren. ,,We roepen het college op om samen met de andere betrokken partijen deze gevaarlijke situatie aan te pakken voordat er nog meer ongelukken gebeuren.”

,,Hoewel er rond de jaarwisseling ook aandacht voor is geweest in de pers na onder meer Statenvragen van de VVD is tot op heden niets veranderd aan de situatie”, laat Cor Tromp weten. ,,En de SGP heeft ook geen signalen dat de veiligheidssituatie concreet wordt aangepakt. Dat maakt ons zorgen.”

De partij doet twee suggesties. ,,We zijn van mening dat op relatief eenvoudige manier de situatie verbeterd kan worden, te weten lichtgevende doorgetrokken strepen om zo de rijbanen af te bakenen (en de kans op frontale botsingen te verminderen) en het plaatsen van een aantal LED-lantaarnpalen met bewegingsmelder. ”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement