De spelers van Sport Vereniging Oostkapelle Domburg ‘22 kunnen vanaf eind augustus trainen en spelen op velden die met zoet bronwater worden besproeid.
Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van Sport Vereniging Oostkapelle Domburg ‘22 kunnen vanaf eind augustus trainen en spelen op velden die met zoet bronwater worden besproeid. © Lex de Meester

Zoetwaterbron zorgt voor bespeelbare velden Oostkapelle/Domburg

OOSTKAPELLE - De problemen van de te droge en daardoor onbespeelbare velden voor de voetballers van Sport Vereniging Oostkapelle Domburg ‘22 zijn in de loop van augustus voorbij. Vanaf dat moment kunnen ze beregend worden uit een natuurlijke zoetwaterbron. ,,Deze zomer wordt die bron aangeslagen zodat we voor de start van het seizoen onze velden kunnen besproeien”, aldus voorzitter Ad Coppoolse.

 1. Ans Branderhorst (80): ‘Ik ben een beetje Zoutelander geworden na 60 jaar vakanties hier’
  PREMIUM
  Zomerserie: De Standplaats

  Ans Brander­horst (80): ‘Ik ben een beetje Zoutelan­der geworden na 60 jaar vakanties hier’

  ZOUTELANDE - Ans Branderhorst (80) uit Waalwijk huurt ieder jaar één of meerdere keren een huisje op Vakantiepark Zee, Bos en Duin in Zoutelande. Het is al sinds 1962 haar favoriete stek. Ans twijfelde dit jaar of ze nog wel naar Zoutelande zou gaan. ,,Maak de 60 jaar gewoon vol”, zei haar dochter Marianne. Ans geniet nog één keer volop van Zoutelande en viert haar vakantiejubileum met kinderen, klein- en achterkleinkinderen.
 2. Twintig stewards voor 40.000 bezoekers Rescue: ‘Is dat niet wat weinig?’
  PREMIUM
  Poll

  Twintig stewards voor 40.000 bezoekers Rescue: ‘Is dat niet wat weinig?’

  VLISSINGEN - Hoe moeten twintig stewards 40.000 man publiek in bedwang houden en in geval van een calamiteit de goede richting opsturen tijdens Rescue 2022? Omdat die vraag en vele andere vragen niet worden beantwoord in het veiligheidsplan van het evenement, meldde burgemeester Bas van den Tillaar vorig week maandag dat hij geen vergunning gaf. Daardoor is er woensdag 17 augustus geen twaalfde editie.