Volledig scherm
Het Nollebos in Vlissingen met de kanovijver © Ruben Oreel

ZMf: 'Plan Nollebos in strijd met Kustvisie'

VLISSINGEN De recreatieve invulling van het Nollebos in Vlissingen moet in overeenstemming zijn met de Zeeuwse Kustvisie. Dat vinden De Zeeuwse Milieufederatie (ZMf), Het Zeeuwse Landschap, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer.

Vorige week schoot de gemeente Vlissingen plannen voor de bouw van enkele honderden vakantiebungalows in het Nollebos af. Er wordt nu gestreefd naar een kleinschaligere opzet. Volgens de ZMf gaat het nog altijd om een uitbreiding van de sauna met 45.000 vierkante meter voor een hotelfunctie met wellness en bungalows. Dat past niet in een openbaar stadspark dat is aangewezen als topnatuur, aldus de ZMf in een brief aan het Vlissingse gemeentebestuur. 

Eind vorig jaar hebben overheden, natuurorganisaties en recreatieondernemers gezamenlijk een Zeeuwse Kustvisie opgesteld. Die moet binnenkort worden ondertekend, ook door Vlissingen. Omdat de nieuwe plannen voor het Nollebos niet sporen met de Kustvisie, roept de ZMf op nu - vlak voor de ondertekening - geen besluiten te nemen die daarmee in strijd zijn.