Volledig scherm
PREMIUM
Camerata Trajectina en Hans Goedkoop brengen Vive le Geus. © FOPPE SCHUT

Zingend ten strijde in Vive le Geus

Liederen zijn de stem van het volk

De Tachtigjarige Oorlog: Alva die zijn bril verloor bij Den Briel; de dappere strijd van de geuzen en de mensonterende dood van Oldenbarnevelt. Camerata Trajectina laat in de voorstelling Vive le Geus een realistisch beeld van deze periode zien.

Jeanette Vergouwen

Camerata Trajectina is opgericht in 1974 door Peter Grijp. Het ensemble is gespecialiseerd in de muziek van de 16de en 17de eeuw. Het bracht de afgelopen decennia een enorme hoeveelheid Nederlandse muziek op de planken en creëerde een monument voor de muziekgeschiedenis. Luitist Arjen Verhage (1982) kwam in 2016, het jaar dat Grijp overleed,  bij het ensemble. Hij verruilde de gitaar voor de luit, omdat de oude muziek hem meer trok. Bij Camerata Trajectina voelt hij zich helemaal thuis. 

  1. Vlissinger wil via crowdfunding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerkelijk’

    Vlissinger wil via crowdfun­ding overleden broer terughalen naar Nederland: 'Zijn dood is heel onwerke­lijk’

    VLISSINGEN - Tiago Ribeiro Rodrigues uit Vlissingen kreeg vorig weekend een even onverwacht als verbijsterend telefoontje: zijn broer Michel Drost was overleden. Ineens, op 41-jarige leeftijd. Maar niet in Zeeland, of Nederland. Nee, in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Hoe dat is gebeurd is nog onduidelijk. Rodrigues is een crowdfundingsactie begonnen om het lichaam van zijn broer terug te halen naar Nederland.