Volledig scherm
© Thinkstock

Zin om je spieren te trainen? Dat kan straks in Middelburg in de buitenlucht

MIDDELBURG - Lekker sporten in de buitenlucht kan straks op het street-workoutpark. Op het Meiveld in Middelburg komen binnenkort fitnessapparaten te staan.

De skatebaan op het Middelburgse Meiveld wordt vervangen door een street-workoutpark. Een plek waar jong en oud op elk tijdstip van de dag lekker in de buitenlucht de spieren kunnen trainen. Alleen of met vrienden.

Dat had de Middelburgse Mark Houmes (17) voor ogen toen hij een paar maanden geleden zijn plannen voor een street-workoutpark lanceerde bij de gemeente. Mark zocht al langer naar een plek in zijn stad waar hij in de buitenlucht en op zijn eigen tijd z'n conditie en spieren kon trainen. "Zo'n street workout is daar helemaal geschikt voor. Je kunt er altijd trainen, zonder abonnement. Ik ben met mijn idee naar de gemeente gegaan en daar hadden ze er wel oren naar. Wel mooi dat het er straks gewoon is."

Rianne van Iwaarden, wijkmanager Middelburg-Zuid, is enthousiast over het nieuwe park. "De skatebaan was afgeragd en versleten. Er werd niet echt meer geskateboard, het was meer een hangplek geworden. We hebben gesproken met jongeren, wijkbewoners, scholen en de gemeente over wat er met die baan moest gebeuren. Er bleek niet echt behoefte aan een nieuwe skatebaan. Uit die gesprekken kwam zo'n street-workoutpark naar voren. "

Het nieuwe parkje wordt op 25 novemer in gebruik genomen.

Lees zaterdag meer over dit onderwerp in de PZC.