De capaciteit van de ondergrondse containers voor plastic afval in Middelburg is te klein. Daardoor worden er soms zakken naast gezet. De gemeente gaat de containers daarom vaker legen, ook op zaterdag.
Volledig scherm
PREMIUM
De capaciteit van de ondergrondse containers voor plastic afval in Middelburg is te klein. Daardoor worden er soms zakken naast gezet. De gemeente gaat de containers daarom vaker legen, ook op zaterdag. © Lex de Meester

Zijn de containers te klein of scheiden Middelburgers hun plastic afval te goed? ‘We gaan in ieder geval de containers vaker legen’

MIDDELBURG - De ondergrondse containers voor plastic afval in Middelburg zijn te klein. Of positief gezegd: Middelburgers scheiden hun afval  goed en leveren meer plastic afval dan in de containers past. Hoe dan ook, er staan nu te vaak afvalzakken naast de containers en dus zullen ze vaker worden geleegd, belooft wethouder Chris Dekker.

 1. Uitvinder van de verrekijker Hans Lipperhey vereeuwigd in brons
  PREMIUM

  Uitvinder van de verrekij­ker Hans Lipperhey vereeuwigd in brons

  BURGH-HAAMSTEDE - Het heeft wat tijd en moeite gekost, maar de uitvinder van de verrekijker, Middelburger Hans Lipperhey, krijgt eindelijk een standbeeld. En kunstenaar Joop van Nugteren uit Burgh-Haamstede mocht het maken. ,,Twee jaar geleden liep hier iemand in de galerie binnen die zomaar wat vragen stelde over prijzen van diverse groottes van beelden. Het bleek Rijk Jan Koppejan van de Volkssterrenwacht Philippus Lansbergen in Middelburg. Een half jaar later vroeg hij me een klein concept te maken voor het beeld van Hans Lipperhey. En nog een jaar later kreeg ik groen licht voor het grote beeld.”
 1. Scherpbier: "Niet groot, maar wel gemoedelijk"
  Play

  Scherpbier: "Niet groot, maar wel gemoede­lijk"

 2. Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"
  Play

  Mark Rutte: "'Tunnel tolvrij' roepen, dat is makkelijk"