Een groep particulieren wil zeven huizen bouwen op een braakliggend stuk grond tussen de Noordweg en de Willem Arondeusstraat in Middelburg. De kavel valt onder het beschermd stadsgezicht, omdat de Noordweg bestaat uit lintbebouwing met daarachter vrije ruimte.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep particulieren wil zeven huizen bouwen op een braakliggend stuk grond tussen de Noordweg en de Willem Arondeusstraat in Middelburg. De kavel valt onder het beschermd stadsgezicht, omdat de Noordweg bestaat uit lintbebouwing met daarachter vrije ruimte. © Google

Zeven huizen bouwen op braakliggend terrein? ‘Nee, dit is beschermd stadsgezicht van Middelburg’

MIDDELBURG - Achter de karakteristieke lintbebouwing aan de Noordweg in Middelburg ligt al jaren een stuk grond braak. Maar mogelijk niet lang meer: een groep particulieren wil er zeven huizen bouwen. Omwonenden protesteren en herinneren de gemeente eraan wat de Noordweg zo bijzonder maakt: het is beschermd stadsgezicht.

  1. Oud-wethouder:  ‘Lodges en theetuin bij Biggekerke waren mogelijk in plaats van groot hotel-resort’
    PREMIUM

    Oud-wethouder: ‘Lodges en theetuin bij Biggekerke waren mogelijk in plaats van groot ho­tel-re­sort’

    BIGGEKERKE - Geen groot hotel-resort met 466 bedden op het Kaasboerterrein bij Biggekerke maar een theetuin met veertig lodges. Volgens oud-wethouder Arie Schot (SGP/CU) was dat een reële mogelijkheid. ,,Dat plan voor die lodges was weliswaar formeel in strijd met het bestemmingsplan en de Kustvisie, maar het zag er redelijk uit en ook vanuit de provincie kregen we signalen dat het haalbaar was.”