Volledig scherm
Vier voorbeelden van struikelstenen in Harlingen ter nagedachtenis van slachtoffers van de holocaust. © Wikimedia Commons

Zes struikelstenen in centrum Middelburg

MIDDELBURG - Op zes plekken in de binnenstad van Middelburg worden op 5 september twaalf struikelstenen gelegd ter nagedachtenis aan gedeporteerde en vermoorde joden. Daarbij wordt steeds een kort verhaal verteld over de mensen voor wie een steen wordt gelegd en Chawwa Wijnberg leest gedichten.

De stenen worden gelegd voor huizen waar de joden woonden toen ze werden weggevoerd door de nazi's in de Tweede Wereldoorlog. In de Lange Noordstraat komen bij nummer 21 twee stenen voor de broers Hans Karel en Bernard Boasson.

Vlasmarkt

In de Vlasmarkt 17 woonden Maurits Joseph Cohen, Louise Cohen-Wijnberg en hun zoontje Joseph Isidoore. Voor Eva Jesaijes-Braasem, Rebekka Bartha Vriesman-van Wittene en Betje van Wittene-Braase, komen stenen voor de Lange Geere 30. 

Gorstraat

Voor het pand aan de Gorstraat 28 wordt Simon Polak herdacht met een steen. Iets verderop in de Kerspel bij nummer 19 krijgt Samuel Cohen een struikelsteen. 

Gravenstraat

De stenen voor Henricus Alberg en zijn Sibilla Alberg-Alberge komen voor de Gravenstraat 7a.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement