Volledig scherm
Vliegveld Midden-Zeeland. © Ruben Oreel

Zelfgebouwde vliegtuigen te bewonderen bij vliegveld Midden-Zeeland

ARNEMUIDEN - Zelfgebouwde vliegtuigen zien opstijgen en landen, even in de cockpit zitten en een vliegtuigmotor van dichtbij bestuderen: het kan dit pinksterweekeinde allemaal tijdens de international experimental fly-drive-in van de Nederlandse Vereniging van Amateur Vliegtuigbouwers (NVAV) bij vliegveld Midden-Zeeland. 

,,Je ziet tijdens deze fly-drive-in de bijzondere dingen die je in een doorsnee Cessna niet zult tegenkomen", belooft Marius van der Steen van de activiteitencommissie van de NVAV. ,,We hebben een speciaal demogebiedje, daar zie je onder andere een trailer waarop je een vliegtuig kunt vervoeren."

En verder zijn er natuurlijk volop vliegtuigen te bewonderen. ,,We hebben zo'n 250 leden en dat zijn mensen die allemaal zo eigenwijs zijn dat ze vinden dat ze een beter vliegtuig kunnen bouwen dan Cessna (de Amerikaanse fabrikant van kleine vliegtuigjes, red.)."

De fly-drive-in begint zaterdag en duurt tot en met maandag, steeds van 10.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn er lezingen vanaf 14.00 uur, die gaan over hoe een vliegtuig in elkaar zit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement