Volledig scherm
De zwemmers staan klaar voor de start in Westkapelle. © Ernst Jan Rozendaal

Zeezwemtocht Westkapelle op laatste moment afgelast, zwemmers lagen al in het water

WESTKAPELLE - Zo'n tweehonderd zwemmers stonden woensdagavond opgewarmd en gesoigneerd en wel klaar voor de zeezwemtocht tussen Westkapelle en Zoutelande. Maar vlak voor de start werd de wedstrijd gecanceld. En dat was voor de tweede week op rij. Ook dit keer was de wind spelbreker.

Vorige week werd de tocht tussen Oostkapelle en Domburg ook al afgelast vanwege de harde wind en hoge golfslag. Dat gebeurde toen uren voor de start. Woensdagavond lagen al zwemmers in het water toen de reddingsbrigade aangaf geen toestemming te geven vanwege de veiligheid. 

Overigens toonden de meeste zwemmers begrip voor de afgelasting. De kans bestaat dat de tocht op 28 augustus alsnog gezwommen wordt. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Fietse, ete, praote en luustere
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Fietse, ete, praote en luustere

    Het ei wat moeite gekost, mè dit jaer bin’k overtuugd geraekt van een twi-tal zâken, die ‘k lang anders zag. Saemen mee m’n vrouwe bin ik noe de gelukkige bezitter van een fiets mee ondersteuning. Lang docht ik, dâ zôies niks vô mien was, ik was er nie an toe zôgezeid. M’n vrouwe en de fietsenverkoper uut Disoek ebbe me over de streep haele. Joeng en oud kunne gewoon gebruuk maeke van de moderne mogelijkheden die d’r bin op fietsgebied. Je rie waerlijk mee vee plezier en je oeft d’r echt nie lui van t’oren. Ik wete, dâ iedere vergelieking mank haet, mè vroeger hienge mien ouwers nè Goes mee openbaer vervoer. Dat kan nog, mè ik gae mee d’n auto. Nie omda’k er an toe bin!