Volledig scherm
De spelers van de Oleanderschool met coach en begeleider. © Michel Carol

Zeeuwse scholierenvoetballers scoren in Zeist

ZEIST - De wedstrijden om de prijzen vielen letterlijk in het water. Maar de jongens van groep 5/6 van De Oleanderhof uit Arnemuiden en de meiden van groep 5/6 van Het Kompas uit Oost-Souburg lieten zich vandaag van hun beste kant zien tijdens het NK Schoolvoetbal in Zeist.

De jongens uit Arnemuiden reikten zelfs tot de finale. Of ze de wedstrijd om de eerste plaats tegen De Westwijzer uit Amstelveen hadden gewonnen, zal immer bron van speculatie blijven. De Westwijzer bleek in de poule nog te sterk (6-2 nederlaag), maar via een overwinning in de kruisfinales slaagden de jongens uit ‘Erremu’ er toch in de finale te bereiken.

Coach Michel Carol vond het jammer dat ‘een mooie revanche’er niet in zat, maar was zeer trots dat de mannen van de Oleanderschool  ‘gedeeld Nederlands kampioen’ werden. Ook de meiden van Het Kompas weerden zich kranig. Via twee verloren wedstrijden en twee gelijke spelen mochten zij de wedstrijd om de derde en vierde plaats spelen. Die ging echter vanwege de gestaag neergutsende regen niet door, waarop - meldt coach Jarco Siereveld -  alle deelnemers tot kampioen werden uitgeroepen. 

Volledig scherm
Compilatie van wedstrijdgegevens en beelden van de voetbalsters van Het Kompas. © Jarco Siereveld

Scoren

De meiden scoorden er lustig op los. Ze verloren weliswaar een keer met 3-0, maar verloren ook met 4-2 en speelden gelijk met 3-3 en 5-5. Tien goals in vier wedstrijden is voor de Verenigde Staten niets tijdens een WK, maar de Oranje Leeuwinnen moeten het nog maar zien te doen. 

Volledig scherm
De voetbalsters van Het Kompas zaten al om 6.30 uur in de bus. Een beetje vroeg voor sommigen. © Jarco Siereveld
Volledig scherm
De jongens van de Olenanderschool hadden supporters mee. © Michel Carol
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement