Volledig scherm
Lydia en Clemence de Boer gaan naar de Worldgames in Abu Dhabi © Lex De Meester

Zeeuwse podotherapeuten zetten voet aan de grond tijdens Special Olympics in Abu Dhabi

VLISSINGEN - Als podotherapeut aan de slag in een land waar het een belediging is om je voet- of schoenzool te tonen. “Dat wordt voor ons een beetje lastig”, zegt Clemence de Boer (22) lachend. De Walcherse voetspecialist is vandaag samen met zijn moeder én collega Lydia (55) naar Abu Dhabi gereisd. De twee zullen daar als vrijwilligers van het medisch team assisteren bij de Special Olympics World Games.

De Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking vinden van 14 tot en met 21 maart plaats in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Er doen in het totaal zo'n 7.500 sporters mee en daarmee zijn de Special Olympics World Games het grootste internationale sportevenement van dit jaar. De 64 Nederlandse deelnemers vertrokken afgelopen donderdag naar Abu Dhabi om alvast te wennen aan de omgeving en het klimaat. 

Quote

Ik heb geen idee of zij Engels kunnen.

Clemence de Boer

Podotherapeuten Lydia en Clemence reisden de sporters twee dagen later achterna. Zij en andere medici zetten zich straks ruim een week belangeloos in voor het welzijn van de deelnemers. “Voor kleding en eten wordt gezorgd, maar verder regelen en betalen we alles zelf”, zegt Lydia. Clemence knikt. “We krijgen er een uitdagende en interessante week voor terug.” Moeder en zoon zijn heel benieuwd hoe de communicatie met de sporters verloopt. Clemence: “In onze praktijken komen ook mensen met een verstandelijke beperking, maar die spreken dezelfde taal als wij. Straks krijgen we te maken met sporters uit allerlei landen. Ik heb geen idee of zij Engels kunnen.”

Geen vakantie

Het tripje naar Abu Dhabi betekent dat de verschillende Zeeuwse vestigingen van Podotherapie de Boer het even zonder twee van de vijf voetspecialisten moeten stellen. Het scheelt dat Podotherapie de Boer een familiebedrijf is en dat Erwin, de man van Lydia en vader van Clemence, hen attendeerde op de oproep voor vrijwilligers. Hij en de andere twee voetspecialisten (onder wie dochter Mehrell) nemen veel afspraken over. “Patiënten reageren enthousiast als we hen vertellen wat we gaan doen”, zegt Lydia. “Ze wensen ons een fijne vakantie, maar veel tijd om vakantie te vieren hebben we niet hoor!”

Lydia en Clemence kennen niet veel andere Zeeuwen die als sporter of medici meedoen aan de Special Olympics World Games. “Ik weet er maar één: wielrenner Richard Tacken uit Heikant”, zegt Lydia. “Het evenement is nog niet zo bekend, misschien dat het daarom niet storm loopt. Wie weet kunnen wij mensen enthousiast maken met ons verhaal. Ik zou het heel leuk vinden als over vier jaar meer Zeeuwen vertegenwoordigd zijn.” 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement