Susanne Coppoolse en Tijs de Vos van Reynaert & Co in Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
Susanne Coppoolse en Tijs de Vos van Reynaert & Co in Middelburg. © Dirk Jan Gjeltema

Zeeuwse horecaondernemers vragen via crowdfunding om hulp: ‘Straks moet ik voor de opening al dicht’

MIDDELBURG - Maanden leef je er naartoe. Naar de opening van je eigen horecazaak. Maar wat nu als die door de coronacrisis al failliet gaat nog voor je in bedrijf bent? Susanne Coppoolse en Tijs de Vos van Reynaert & Co in Middelburg hopen dat scenario te voorkomen. Zij en een hoop andere Zeeuwse horecaondernemers schoven hun trots opzij en vragen via crowdfunding om een helpende hand. ,,Het voelt als bedelen, maar gelukkig zijn de reacties hartverwarmend.” 

Het begon donderdag met een bericht op Facebook waarin de Middelburgse Helen Bihi-Zenou ‘met de billen bloot’ gaat. De eigenaresse van Honeypie en sinds enkele weken ook van Hof Poppendamme in Grijpskerke legt daarin uit dat ze het als ondernemer niet gaat redden zonder hulp. Via crowfundingsplatform GoFundMe vraagt ze daarom om hulp en roept andere ondernemers op om hetzelfde te doen.