Volledig scherm
Het is niet verantwoord om kalfjes een hele dag in de hitte te laten staan . © Marco van den Berg

Zeeuwse Fokveedag Aagtekerke afgelast wegens de hitte

AAGTEKERKE - De Zeeuwse Fokveedag gaat morgen niet door in verband met de hitte. Voor het eerst in de geschiedenis van de dag besloot de Zeeuwse Rundvee Stichting Zeeland het tweejaarlijkse evenement op het evenemententerrein bij Aagtekerke te schrappen. 

Volgens Bert Gideonse is het gewoon niet verantwoord het vee een hele dag aan de hitte bloot te stellen. Er zouden in totaal zeventig koeien en vijfentwintig kalfjes komen. Volgens hem is nog overwogen om alleen ’s morgens de Fokveedag te houden, maar zelfs dat is volgens hem niet verantwoord.  

De Stichting onderzoekt nu of dit najaar alsnog de Fokveedag kan worden gehouden. ,,Dat moeten we nog uitzoeken. Bovendien moeten we dan op zoek naar een andere locatie want we kunnen dan niet op het evenemententerrein bij Aagtekerke.” Als dat niet lukt wordt de Fokveedag mogelijk volgende zomer gehouden.

Gideonse vindt het jammer dat de stichting op het laatste moment het evenement moet afzeggen. ,,Maar we kunnen het dieren niet aandoen om urenlang in de volle zon te staan.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement