Volledig scherm
Foto ter illustratie. © StockPZC

Zeeuwland bouwt dertien nieuwe huizen in gemeente Veere

KOUDEKERKE - Woningcorporatie Zeeuwland bouwt nog voor het eind van het jaar dertien nieuwe levensloopbestendige woningen in de gemeente Veere.

Zeeuwland begint na de bouwvak met de bouw van dertien huizen voor mensen die aanspraak maken op huursubsidie. De huur blijft dus onder de zeshonderd euro per maand. Ondanks dat bescheiden bedrag slaagt de corporatie er in zes zeer energiezuinige woningen in Zoutelande, vier in Grijpskerke en drie in Zanddijk neer te zetten, meldt directeur Marco van der Wel.

Betaalbare huurwoningen

Woonburg, de Walcherse corporatie die eerder dit jaar fuseerde met het Schouwse Zeeuwland, dacht begin vorig jaar al aan de bouw van een aantal nieuwe huurwoningen, omdat Veere destijds woningen voor statushouders te kort kwam. Die nood is intussen gelenigd, maar de gemeente kan wel wat nieuwe huurhuizen voor minder gegoede 55-plussers gebruiken. ,,We hebben drie geschikte locaties gevonden om aantrekkelijke toekomst- en levensloopbestendige huizen neer te zetten", aldus Van der Wel.

Kandidaat-huurders

Het half dozijn woningen in Zoutelande komt in het nieuwe plan Tienden 2 aan Leenes Laan, het kwartet huizen in Grijpskerke bij zorgcentrum Nimmerdor aan Baentje en het trio panden in Zanddijk aan de Charlotte van Bourbonlaan. Bouwen in vier maanden tijd is heel snel, maar gaat lukken, benadrukt de corporatiedirecteur. Hij voegt er aan toe dat kandidaat-huurders vanaf september hun belangstelling voor één van de woningen kenbaar kunnen maken.