Volledig scherm
Organisator Rudi Hamers van de Zeelantour van Free Birds samen met zijn dochter Melissa en clubvoorzitter John de Korte. © René Hoonhorst

Zeelandtour Free Birds: niet zo druk, wel gezellig

OOST-SOUBURG - Met ruim veertig motoren trok de Zeelandtour van motorclub Free Birds wat minder deelnemers dan tijdens diverse edities in de vorige zeven jaar.

Of het de verhuizing naar augustus was - de meeste keren werd de Zeelandtour in juni verreden - durfde organisator Rudi Hamers na afloop niet te concluderen. ,,We hadden wat minder sponsors en het was erg mooi weer. Maar op de Karolingenburcht is het ook wel lekker druk geweest.” Onder meer tijdens het optreden van Evergreen, waarin Hamers zelf gitaar speelt, durfden mensen - veelal van wat gevorderde leeftijd - de grasmat van de Souburgse Karolingenburcht als dansvloer te gebruiken, meldde Hamers.

De organisator loopt nog niet vooruit op de editie van volgend jaar, hoewel hij wel durft te voorspellen dat er ook een negende Zeelandtour komt. ,,Samen met het bestuur bespreek ik nog eens welk tijdstip ons het beste past. De gedachte achter de verhuizing van juni naar augustus was dat iedereen weer terug was van vakantie en zin had in een mooie tocht. Die gedachte laat ik nog niet direct varen.”

Hamers benadrukte - gesteund door voorzitter John de Korte en dochter annex vrijwilligster Melissa - dat het feestje om de tour heen weer heel gezellig was. Het was niet de hele tijd druk, maar diverse bandjes trokken redelijk wat publiek. Ook van toevallig passerend, al dan niet boodschappen doend, publiek dat wat rumoer op de Karolingenburcht hoorde en gezellig even kwam luisteren en een biertje kwam drinken.

Volledig scherm
Motorrijders parkeren hun voertuig keurig op een strook buiten het festivalterrein op de Karolingenburcht in Oost-Souburg. © René Hoonhorst
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Groep 7 Theo Thijssenschool Vlissingen is meest mediawijze klas van Zeeland

    Groep 7 Theo Thijssen­school Vlissingen is meest mediawijze klas van Zeeland

    VLISSINGEN - Dat er veel sluikreclame wordt gebruikt in YouTube-video’s en op Instagram, wisten de leerlingen uit groep 7 van de Vlissingse Theo Thijssenschool wel. Maar afgelopen week hebben ze dat ook met eigen ogen gezien. De leerlingen van juf Marjet Struijk deden mee aan een landelijk online spel om de verschillende toepassingen én gevaren van (digitale) media te leren kennen. Ze deden dat zo goed, dat ze de Meest Mediawijze Klas van Zeeland zijn geworden.