Volledig scherm
Artist's impression van de Zeelandtoren in het Scheldekwartier. © gemeente Vlissingen

Zeelandtoren in Scheldekwartier ook voor 'gewone mensen' bereikbaar

VLISSINGEN - Ook mensen met een gemiddeld inkomen kunnen over een paar jaar in een appartement in de Zeelandtoren in Vlissingen wonen.

Projectontwikkelaar Vastgoedontwikkeling VG-D uit Middelburg verwacht dat er honderd appartementen in 25 woonlagen van hét landmark van het Scheldekwartier komen. Algemeen directeur Martin Dekker meldt dat een aantal van de kleinere appartementen voor veel mensen bereikbaar moeten zijn. ,,We gaan er vanuit een aantal appartementen onder de 2,5 ton te kunnen aanbieden."

Indeling

De hoogte van 97 meter, de vorm van het gebouw en het aantal verdiepingen staan vast. Maar de indeling van de woonlagen nog niet. ,,We kunnen een verdieping als penthouse aanbieden, maar een verdieping met 440 vierkante meter woonoppervlak is ook in twee tot zes appartementen te splitsen. Hoeveel appartementen er per verdieping komen, is vooral afhankelijk van de vraag", legt Dekker uit.

Er hebben zich enkele tientallen geïnteresseerden voor de koop van een of meer appartementen gemeld. De woningen zijn zowel voor permanente bewoners als recreatieve bewoning. ,,We zien dus kandidaten met belangstelling voor een mooie woning voor hun oude dag én investeerders die appartementen als belegging zien." 

Brug

De verkoop is nog niet officieel begonnen, omdat VG-D kandidaat-kopers nog niet kon vertellen wanneer ze een appartement kunnen betrekken. ,,We wisten tot nu toe niet wanneer we konden beginnen. De brug over de Koningsweg moet vervangen zijn door een nieuwe voor de bouw van de Zeelandtoren van start kan. Door het gebouw een meter of tien te verschuiven, zijn  we daar minder afhankelijk van. We zijn vol met de voorbereidingen bezig en gaan er nu vanuit dat de verkoop volgend jaar op stoom komt, zodat we in 2020 bouwen." 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement